Yıllardan bu yana kadınların güzellik algılarının en başında dümdüz bir karın yer alır. Üstelik her ne kadar dümdüz bir karına sahip olan kadın sayısı oldukça az olsa da birçok kadın karın bölgesindeki fazlalıklardan dolayı utanır ve bu fazlalıkları gizlemeye çalışır. Elbette ki düz bir karın hem sağlık hem de estetik bir görüntü anlamına gelir. Ancak yine de karın bölgesinde birtakım fazlalıkların çoğu kadının sandığının aksine kesinlikle sanıldığı gibi çirkin olmadığını da belirtmek istiyoruz.

Doğası gereği birtakım fizyolojilere sahip olan biz insanların özellikle kadın cinsiyetinde, karın bölgesindeki yağlanmalar tıbbi açıdan da en çok beklenen yağlanma bölgesidir. Bu sebeple aslında bir utanç kaynağı olmayan bu durumun yine de taraftarı değilseniz esasında çok da fazla üzülmenize gerek olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü birçok kadın gibi sizin de bu duruma en çok canınızı sıktığınız dönem olan plaj dönemleri için bu durumu kamufle etmeniz mümkün.

DAHA DÜZ BİR KARIN GÖRÜNTÜSÜ İÇİN KADINLAR BİKİNİ TERCİH EDEBİLİRLER Mİ?

Halk arasında göbek olarak da adlandırılan karın bölgesi yağlanması sık karşılaşılan bir durumdur. Ve birçok kadın bu yağlanmalar sebebiyle yaz aylarında morali bozuk, keyifsiz bir dönem geçirirler. Bunun en temelinde yatan sebep plajlarda istedikleri kıyafetleri giyememeleri ve böylelikle de kendilerini -tamamen psikolojik olarak bile- olsa çirkin hissetmeleridir.

Hangi zaman olduğu bilinmeksizin tarihin tozlu sayfalarının bir döneminde ortaya atılan ‘göbekli kadınlar bikini giyemez, göbekli kadınlar bikini giymemeli’ sözleri dolayısıyla kadınlarda büyük bir psikolojik baskıya sebep olan bu söylemlerin tamamen yanlış ve yanıltıcı olduğunu söylememiz kesinlikle yanlış olmayacaktır. Yalnızca kendi fiziğinizi tanıyarak, fiziğinize uygun bir bikini modeli tercih etmeniz tüm sorunları ortadan kaldıracaktır. Peki karın bölgesi yağlanması olan kadınlar nasıl bikini tercihinde bulunmalıdır?

KARIN BÖLGESİNDEKİ FAZLALIKLARI KAMUFLE EDEN BİKİNİ MODELLERİ

Uzun yıllardan beri üretimi yapılan bikiniler modanın hızlı ilerleyişi ile birlikte birçok farklı modele bürünmüş ve oldukça fazla çeşide sahip olmuştur. Bu model ve çeşitler arasından birtakım modeller ise özellikle karın bölgesini düz gösterme konusunda büyük oranda fayda sağlamaktadır. Peki bu bikini modellerinin başlıca özellikleri nelerdir?

  • Karın bölgesini düz gösterme özelliğine sahip olan bikiniler toparlayıcı bir bel lastiğine sahiptirler. Bu lastik biraz sıkı ve sert bir forma sahip olduğundan karın üzerine kişiyi rahatsız etmeyecek fakat fazlalıkları da sıkıştıracak boyutta bir basınç uygulayarak düz bir karın görüntüsünün elde edilmesini sağlar.

 

  • Özellikle son birkaç senede birçok kıyafette de moda haline gelen yüksek bel trendi işte tam da bu noktada sizleri kurtaracak önemli bir yere sahiptir. Belki de bikinilerde olduğu gibi diğer kıyafetlerde de karın bölgesini düz gösterme özelliğine sahip olduğu için moda olan yüksek bel, plajlarda en yakın dostunuz haline gelecektir.

 

  • Çoğu bikini kumaşının esnek ve ince bir yapıda olması son derece olağan ve sık karşılaşılan bir durumdur. Ancak düz bir karın görüntüsü elde etmek isteyen kadınların tercih edeceği bikini kumaşlarının sert ve kalın bir yapıda olması çok önemlidir. Böylelikle herhangi bir hareketlilikte sarkma veya sallanma gibi durumlar tamamen ortadan kaldırılmış olacaktır.

 

  • Dekolteli bikini altı modelleri kadınları tarafından sık tercih edilen modellerdir. Ancak karın bölgenizi düz göstermek istiyorsanız bu durumda yan taraflarında pencere veya ip bulunan bikini modellerinden uzak durmak yapabileceğiniz en doğru hareket olacaktır.

 

  • Tek renk ve tek bir desen içeren bikini altlarının da sizi daha ince gösterdiğini unutmayın. Üstelik bonus olarak bu modeller yalnızca karın bölgeniz için değil kumaşın kapattığı tüm bölgelerinizi de olduğundan çok daha ince gösterecektir.

BEACH&BEYOND BİKİNİLERİ İLE DÜMDÜZ BİR KARIN GÖRÜNTÜSÜ

Elbette ki her bikini modeli düz bir karın görüntüsü elde etmek için uygun değildir. Ancak markamız bünyesinde bulunan bazı bikini modelleri tamamen bu amaçla tasarlanmış ve özenle dizayn edilmiştir.

Cindy Bikini Altı

Son dönemlerde iyice talep görmeye başlayan bu bikini altı modelimiz yalnızca karın bölgesinde yağlanma problemi yaşayan kadınlar için değil aynı zamanda proporsiyonunda bacaklarının boyunu daha uzun göstermek isteyen kadınların da favori bikini altı modelidir. Oldukça yüksek bir bele sahip olan bu bikini altı modelimiz aynı zamanda kalça kenarında fazlalıkları bulunan kadınların da tercih etmesi gereken başlıca bikini altı modellerinden birisidir.

Gigi Bikini Altı

Sürekli olarak düz bir desene ve tek bir renge sahip olan bikini altlarından sıkılmış fakat aynı zamanda karın bölgesini de düz görmek isteyen kadınların öncelikli olarak tercih etmesi gereken bu bikini altı modeli, kalça kenarları tarafından sarkan ipleri ile hareketli bir görüntü elde etmenize olanak tanır. Üstelik herhangi bir pencere açmadan bağımsız bir şekilde yan taraflarda bulunan bu ipler ile daha kilolu gözükmeniz de asla söz konusu olmayacaktır.
×