Kadınların neredeyse tamamı fizikleri konusunda hassastırlar ve kendi güzellik algılarına göre beğendikleri fizik görünüme ulaşmaya çalışırlar. Bu uğurda yapılan diyet ve sporlar olsa da bazı durumlarda ise maalesef genetik özellikler tam anlamıyla istenilen sonucun elde edilmesinin önüne geçebilmektedir. İşte Türkiye’de bulunan kadınların da bu genetik özellikler bakımından en çok muzdarip olduğu bölge basen bölgesidir. Ancak elbette ki basen bölgesi ile ilgili tek şikayet bu bölgenin geniş olması değildir. Bazı kadınların da bu durumun tam tersine dar bir basen bölgesine sahip olması yine aynı şikayetlerin mevzubahis olmasına sebep olmaktadır.

BASEN BÖLGESİNİN DARLIK VE GENİŞLİĞİNİN FAZLA OLMASI

Basen bölgesi kadınların fizikleri ile ilgili belki de en çok sıkıntı yaşadıkları bölgedir. Ancak bu demek değildir ki bu bölgenin sadece genişliği bir sıkıntı yaratıyor. Aslında basen bölgesinin hem fazla darlığı hem de fazla genişliği kadınların günlük yaşantısında ciddi problemler yaşamalarına ve hayat kalitelerinin düşmesine sebep oluyor. Bu sıkıntıların başında da elbette ki kıyafet bulamamak geliyor. Peki basen bölgesine göre kıyafet alışverişi yapılırken kendi beden tipimize uygun bir kıyafet almazsak bu nasıl sonuçlar doğurur?

  • Bu sorunların en başında iç bacak bölgemizde yaşanacak olan ciddi tahrişler gelir. Üstelik bu yanlış sıklıkla yapılmaya devam ederse iç bacakta deri yırtılmaları ve zamanla kalıcı hale gelen kırmızı-mor renkli tahriş izleri oluşabilmektedir. Bunların önüne geçmenin en pratik yolu da basen genişliğimize uygun kıyafetler seçerek iç bacak bölgemizi zorlamamaktır.

 

  • Basen bölgesi dar olan kadınlar da bazen bunu yanlış kullanabilmektedir. Örneğin geniş bir dikime sahip olan kıyafetlerin tercih edilmesi ile dar basenlere sahip çoğu kadın pişik problemi yaşayabilmektedir. Bu da günlük hayatlarında gereksiz bir acı yaşamalarına sebep olarak hayat kalitelerini düşürebilmektedir.

 

  • Çoğu kadın yanlış bir kıyafet tercihi yaptığı ve bu tercihlerini de sürekli olarak devam ettirdiği için zamanla kasık bölgesinde kalıcı izler meydana gelir. Bu izlerin sebebi kıyafetlerin dikiş kısımlarından iç kasık bölgesine fark ettirmeden sıkıştırma yöntemi ile baskı uygulamasıdır. Bu baskı zamanla derimizin incelmesine ve kasık bölgesinde oyuk benzeri izlerin çıkmasına sebep olabilmektedir.

 

  • Dekolteli bir alt beden kategorisi ürünü tercihlerinde, dar basenli kadınların kendilerine uygun bir kıyafet tercih etmemeleri durumunda görünmesini istemediğimiz bölgelerin, kıyafetin bolluğu sebebiyle sürekli olarak açılması kaçınılmazdır. Bu durum da maalesef tatsız anıların akıllarda yer etmesine sebep olacaktır.

Bedenimizi tanımak ve onunla barışmak bu hayatta kendimiz için yapabileceğimiz en doğru ve önemli adımdır. Çünkü kendi bedenimizi tüm genetiği ile kabul ettiğimiz takdirde hem çok daha mutlu bir hayat yaşar hem de sağlıklı bir beden için fark etmeden doğru adımlar atmış oluruz. Bu yüzden basenleriniz gereğinden fazla derecede geniş ya da dar olsa da bununla barışarak buna uygun kıyafetler tercih etmek çok önemlidir.

BİKİNİ VE MAYO TERCİHLERİNDE BASEN BÖLGENİZE GÖRE SEÇİM YAPIN

Basen bölgesinin tartışmasız en çok gündeme geldiği konu bikini ve mayolardır. Vücudumuzun çok büyük bir kısmının açıkta kalması ile bedenimizin tamamen sergilendiği bu kıyafetler, belki de doğru bir seçim yapmanız gereken en önemli kıyafet alışverişlerine meydan sunar. Peki geniş ve dar basenli kadınların tercih etmesi gereken mayo ve bikini modelleri hangileridir?

Geniş Basenli Kadınlar Nasıl Bir Mayo Tercih Etmeli?

Geniş basenli kadınların tercih edeceği mayo modellerinde dikkat etmeleri gereken ilk şey, mayonun kasık bölgesindeki dikişlerinin sertliği olmalıdır. Eğer bu bölgede bulunan dikişler sert bir iplikten yapılmışsa bu tip mayolardan uzak durmaları gerekir. Yumuşak ve esnek bir kumaştan yapılmış olan ve dikişleri de tıpkı mayo kumaşı gibi yumuşak ve esnek olan mayolar geniş basenli kadınlar için en ideal mayo modelleridir. Böylelikle iç bacaklarında baskı oluşmayan ve rahatsızlık hissi uyandırmayan bir mayo deneyimini sağlıkla yaşayabilirler.

Dar Basenli Kadınlar Nasıl Bir Mayo Tercih Etmeli?

Dar basenli kadınların tercih edeceği mayo modellerinde dikkat etmeleri gereken ilk şey ise geniş basenli kadınların tam tersi, yani; mayonun kasık bölgesindeki dikişlerinin sert olması olmalıdır. Eğer bu bölgede bulunan dikişler yumuşak bir iplikten yapılmışsa bu tip mayolardan uzak durmaları gerekir. Yumuşak ve esnek bir kumaştan yapılmış olan ve dikişleri de tıpkı mayo kumaşı gibi yumuşak ve esnek olan mayolar dar basenli kadınlarda açılmalar yapacağından dolayı tercih edilmemesi gereken mayo modelleridir. Sert dikişlere sahip mayolar ise iç bacaklarında sert bir tutuş yaratarak açılmaların önüne geçecektir.

Geniş Basenli Kadınlar Nasıl Bir Bikini Altı Tercih Etmeli?

Geniş basenli kadınların tercih edeceği bikini altı modellerinde de tıpkı mayolar gibi dikkat etmeleri gereken ilk şey, mayonun kasık bölgesindeki dikişlerinin sertliği olmalıdır. Eğer bu bölgede bulunan dikişler sert bir iplikten yapılmışsa bu tip bikini altlarından uzak durmaları gerekir. Yumuşak ve esnek bir kumaştan yapılmış olan ve dikişleri de tıpkı bikini kumaşı gibi yumuşak ve esnek olan bikini altları geniş basenli kadınlar için en ideal bikini altı modelleridir. Böylelikle iç bacaklarında baskı oluşmayan ve rahatsızlık hissi uyandırmayan bir bikini deneyimini sağlıkla yaşayabilirler.

Dar Basenli Kadınlar Nasıl Bir Bikini Altı Tercih Etmeli?

Dar basenli kadınların tercih edeceği bikini altı modellerinde de aynı şekilde dikkat etmeleri gereken ilk şey geniş basenli kadınların tam tersi, yani; bikini altının kasık bölgesindeki dikişlerinin sert olması olmalıdır. Eğer bu bölgede bulunan dikişler yumuşak bir iplikten yapılmışsa bu tip bikini altlarından uzak durmaları gerekir. Yumuşak ve esnek bir kumaştan yapılmış olan ve dikişleri de tıpkı bikini kumaşı gibi yumuşak ve esnek olan bikini altları dar basenli kadınlarda açılmalar yapacağından dolayı tercih edilmemesi gereken bikini altı modelleridir. Sert dikişlere sahip bikini altları ise iç bacaklarında sert bir tutuş yaratarak açılmaların önüne geçecektir.

×