Her ne satın almış olursak olalım ilk başlarda oldukça özenli ve dikkatli kullanırız. Oysa bu kıyafetler, biraz zaman geçip gözümüzde aşinalık uyandırmaya başladıkları zaman her nedense ilk aldığımız zamanlardaki kadar kıymetli olarak değer biçmediğimiz bu kıyafetlere ilk aldığımız zamanlardaki kadar hassas da davranmayız. Her ne kadar satın aldıktan bir süre sonra kıyafetlerin bizler için değeri kalmıyor olsa da bu durumun istisnası olan bazı kıyafetler bulunur. Bunlar sezonluk olarak ve yılın yalnızca kısıtlı sürelerinde giyilebilen kıyafetlerdir. Yani; bikini ve mayolar.

Bikini ve mayoların diğer kıyafetler gibi hemen gözden çıkarılamamalarının önemli bir nedeni vardır. Nasıl ki diğer kıyafetlerin bir süre sonra değersizleşmesinin sebebi göz aşinalığının oluşmasıysa, bikini ve mayoların bu değerini kaybetmiyor olma sebepleri de sıklıkla görmüyor olmamızdan kaynaklanır. Yalnızca sezonluk olarak veya kısıtlı sürelerde giyilebilen bikini ve mayolar henüz giymekten sıkılmaya bile başlanılamadan mevsim normallerinin değişmesi ile üzerimizden çıkarmamız gereken kıyafetler haline gelir. Bu da bikini ve mayoların uzun yıllar boyunca sıkılmadan giyilmesini kolaylaştırır. Ancak bu defa da bikini ve mayoların hızlıca deformasyona uğraması sebebiyle istenilen süreler boyunca kullanılamaması durumu söz konusu olur.

BİKİNİ VE MAYOLARIN HIZLA ESKİMELERİNİN SEBEPLERİ

Bikini ve mayolar her ne kadar diğer kıyafetlere göre çok daha az bir süre giyilebilen kıyafetler olsalar da yıpranma payları günlük kıyafetlerden çok daha fazladır. Bunun sebebi açık ve direkt olarak güneşe maruz kalmaları olduğu kadar bir yandan da deniz ve havuz sularının içerisinde bulunan yıpratıcı bileşenlerdir.

Deniz ve havuz sularının kıyafetlerimize bu denli etki etmesi ve neredeyse yarı yarıya kullanım ömrünü kısaltması yıllardır bilinen bir gerçektir. Peki bunun önüne geçmek mümkün müdür diye soracak olursanız buna yanıtımız sizi tam anlamıyla rahatlatmayabilir. Ancak yine de bir nebze de olsa rahat bir nefes alabilirsiniz. Her ne kadar deniz ve havuz sularının kıyafetler üzerindeki bu yıpratıcı etkisi tamamen ortadan kaldırılamıyor olsa da birtakım hususlara dikkat edilerek bu yıpranma payı minimuma indirilebilir. Peki bu hususlar nelerdir?

  • Denize ve havuza girilmeyen dakikalarda veya saatlerde plajlarda bikini ve mayolarımızı örtecek fakat sizleri de terletmeyecek kıyafetler kullanarak direkt olarak güneş ışınlarının bikini ve mayolarınızı etkilemesinin önüne geçebilirsiniz. Böylelikle kıyafetlerimize daha az temas eden güneş ışınları bikini ve mayolarımızın renklerinin daha uzun süreler boyunca renkli kalmasını kolaylaştırır.

 

  • Denizden ve havuzdan çıkıldığı zaman mümkün olan en kısa sürede bikini ve mayolar saf su ile yıkanmalıdır. Deniz ve havuz suyundan iyice arındırılan bikini ve mayolar yalnızca el yardımı ile sıkılabildiği kadar sıkılarak içerisinde hapsolan su dışarıya akıtılır ve güneşe direkt olarak temas etmeyecek bir yere asılarak kendiliğinden kuruması beklenilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da ısıtıcı özelliği bulunan herhangi bir makinenin bikini ve mayoların kurutulma veya sıkılma işlemi sırasında kullanılmamasıdır.

 

  • Bikini ve mayoların etiketinde yer alan kullanım talimatlarının dışına çıkılmamaya özen gösterilmelidir. Özellikle bikini ve mayoların yıkanma işleminde kullanılacak olan temizleyici kimyasalların kısıtlanmış olması durumunda kesinlikle kullanma talimatına uyunuz. Çünkü bu gibi durumlarda genellikle bikini veya mayonun kumaşı bahsedilen kimyasallardan zarar görecek özelliktedir.

UZUN ÖMÜRLÜ BİKİNİ VE MAYO MODELLERİ

Dikkat etmeniz gereken her hususa dikkat etseniz bile bazen bikini ve mayolarınızın eskimesinin önüne geçemediğinizi farkedebilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda bikini veya mayonuzun modelinin de aslında dayanıklılık konusunda bir belirleyici olduğunu söylememiz gerekir. Peki bikini ve mayoların dayanıklılığını yahut ömrünü arttıran veya azaltan unsurlar nelerdir?

  • Gerek bikini gerek mayo modellerinde ince kumaşların bulunması kesinlikle bu kıyafetin uzun ömürlü olmayacağının göstergelerinden biridir. Örneğin ince ip askılar oldukça moda ve sevilen bir model olsalar da zamanla bu iplerin kopması çok olası ve tahriş boyutunun geniş yüzey alanına sahip kumaşlardan daha yüksek olması da kaçınılmazdır.

 

  • Modanın getirilerinden birisi olan bikini ve mayo süslemeleri de yine aslında bikini ve mayoların ömrünü kısaltan şeylerden birisidir. Örneğin mayonun bel kısmından açılan bir pencere veya hangi açı olduğu farketmeksizin bağlamalı en az bir yüzü bulunan ipli modeller daha hızlı deforme olan ve zamanla ipli kısımların renklerini tamamen kaybettiği kıyafetlerdendir.

 

  • Bikini ve mayolarda uzun ömürlü olmanın başlıca unsuru ise detaylarından arınmış klasik modellerin izinden gitmektir. Elbette ki sırf bu sebepten tamamen sade ve bir numarası bulunmayan bikini ve mayolara dönüş yapmak zorunda değilsiniz. Bizler Beach&Beyond olarak sizlere klasikleşmiş modelleri dahi en özgün tasarımlarımız ile sunmaktan onur duyuyoruz.

Eğer sizler de sürekli olarak yenilenmesi gereken bikini ve mayolardan sıkıldıysanız işte sizler için ömürlük bikini ve mayo modelleri:

Miami Mayo

Miami mayo modeli klasikleşmiş kadın mayo modelinin Beach&Beyond bünyesinde yeniden tasarlanarak özgün bir şekle kavuşturulmuş halidir.

Cindy Bikini Üstü

Cindy bikini üstü tüm bikini modellerinden farklı olarak kalın askılara sahip olan bir bikini üstü modelidir.

Gigi Bikini Üstü

Gigi bikini üstünü Cindy bikini üstünden ayıran özelliği daha minimalist bir tasarıma sahip olmasıdır. Üstelik kupsuz olması da kadınlara tercih etmeleri için güzel bir seçenek yaratıyor.

Kate Bikini Altı

Kate bikini altı fazlalıklarından arınmış bir bikini altı modelidir. Sade ve minimalist bir tasarıma sahip olan bu bikini altı modeli sıklıkla tercih edilen bikini altı modellerinden de birisidir.

Cindy Bikini Altı

Yüksek belden hoşlanan kadınların vazgeçemeyeceği Cindy bikini altı modeli yalnızca tasarımı ile değil uzun ömürlü olmasıyla da dikkat çekiyor.
×