Artık neredeyse tüm kadınlar renkleri ve alt tonlarını biliyorlar. Bunun en temel sebebi çoğu kadının makyaja olan düşkünlüğüdür. Hafif veya abartılı makyaj farketmeksizin yapılan tüm makyajların cilt ile sıkı bir uyum yakalaması için cilt ton ve alt tonları oldukça büyük önem taşır. Bu sebeple de birçok kadın kendi cilt ton ve alt tonunu öğrenmiş ve günlük hayatında renklerin kullanımını da buna göre yapmaktadır. 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki gerçekten tıpkı makyajda olduğu gibi kıyafetlerde de cilt tonunuza uygun renkleri tercih etmeniz çok daha güzel görünmenizi sağlıyor. Peki ya mayo ve bikinilerin de cilt ton ve alt tonunuza göre seçilmesi gerektiğini, üstelik bunun kıyafetlerin renkler ile olan durumundan biraz daha farklı olduğunu, bu yüzden de ayrı bir araştırma ile ortaya konulduğunu söyleseydik ne tepki verirdiniz? 

MAYO VE BİKİNİLERİN RENKLER İLE UYUMU 

Günlük hayat içerisinde tercih edilen kıyafetlerin kendi cilt tonunuza göre üzerinizde nasıl duracağını veya size nasıl etki ettiğini görmek, güzel ışık alan bir odada aynaya bakarak rahatlıkla anlaşılabilir. Oysa bu durum bikini ve mayolar söz konusu olduğunda bu kadar kolaylıkla anlaşılamaz. Mayo ve bikinilerin cilt tonları ile uyumu konusunda kıyafetlerden ayrı bir başlık altında tutulma sebebi de işte tam bu noktada ortaya çıkar. Bu fark mayo ve bikinilerde cildinizin güneş ışınımına olan reaksiyonunu dikkate almak durumunda olmanızdan kaynaklanır. 

MAYO VE BİKİNİLERDE KENDİ RENGİNİZİ BULUN

Mayo ve bikinilerde size en çok yakışan rengi bulmak çok da kolay değildir. Hatta bazen birkaç deneme yanılma ile hem zaman hem de fazladan para harcamak durumunda bile kalabilirsiniz. Ancak yine de işinizi kolaylaştıracak bir tablonun elinizin altında bulunması önemlidir. 

Öncelikli olarak ten rengini 4 gruba ayırıyoruz:

  • Beyaz ten
  • Açık ten 
  • Parlak ve altın sarısı ten 
  • Koyu ten

Bu blogda ilk iki ten grubundan bahsedeceğiz; beyaz ten ve açık ten.

Beyaz Ten 

Oldukça beyaz ve porselen tipi olan ciltlerin bu ten rengi içerisinde bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu ten rengine sahip olan kadınların cildi kolayca tahriş olabilir veya güneşte hemen kızarabilir. Bu sebeple bu ten rengine sahip olan kadınların güneş ışınlarına karşı kendilerini korumaları gerekir, aksi takdirde çok hızlı bir şekilde güneş yanığı sorunu yaşayabilirler. 

Bu cilt rengine sahip olan kadınlara ciltleri ile kontrast oluşturan renkler tavsiye edilir. Bunun sebebi beyaz teni daha da ön plana çıkarmaktır. Genel olarak beyaz tenli kadınların tenlerini soluk gösterecek nude, beyaz, sarı ve turuncu renklerden de kaçınmaları gerekir. Parlak, frapan veya fosforlu renkler beyaz tenlileri biraz kırmızı gösterecektir ve muhtemelen bu durum pek de arzu edilen bir şey değildir.

Mayo ve bikinide tercih edilebilecek renkler: Koyu ve soğuk renkler. Örneğin siyah, koyu mavi, yeşil, mor, kırmızı ve kahverengi gibi.

Açık Ten 

Beyaz tenden daha koyu fakat yine de çok açık bir renk olan ciltlerin bu ten rengi içerisinde bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu ten rengine sahip olan kadınların cildi de tıpkı beyaz ten gibi güneş ışığında hemen kızarır. Bu sebeple bu ten rengine sahip olan kadınların güneş ışınlarına karşı kendilerini korumaları gerekir ancak beyaz tenden farklı olarak açık tenli kadınlar yaz tatili sonunda biraz da olsa bronzlaşabilirler.

Beyaz tende olduğu gibi açık tene sahip kadınların da ciltleri ile kontrast oluşturan renkleri tercih etmeleri tavsiye edilir. Ancak bu defa bu durum mutlak geçerli değildir. Yaz bronzluğuna ulaşana kadar zıt renkleri tercih edebilecek olan açık tenli kadınlar güneş ile birlikte bronzlaştıktan sonra pastel renkleri de deneyebilirler. Bu hassas renkler açık tenli kadınların bronzlaşmış görüntüsünü daha güzel bir şekilde yansıtacaktır. Ve tabii ki genel olarak açık tenli kadınların tenlerini soluk gösterecek nude, beyaz, sarı ve turuncu renklerden kaçınmaları gerekir. Parlak ve fosforlu renkler ise açık tenlileri pembe ve hatta biraz kırmızı gösterecektir.

Mayo ve bikinide tercih edilebilecek renkler: Koyu renkler. Örneğin koyu mavi, kırmızı, zümrüt yeşili, kahverengi ve mor gibi. Ancak burada ekstra bir durum vardır. Henüz bronzlaşmamış açık ten için soğuk renkler elbette harika uyum sağlayacaktır fakat daha sonrasında bronzlaşmış bir açık ten için bazı pastel renkler de mayo ve bikinilerde kullanılabilir. Örneğin pembe, mercan veya mavi gibi.

×