Artık neredeyse tüm kadınlar renkleri ve alt tonlarını biliyorlar. Bunun en temel sebebi çoğu kadının makyaja olan düşkünlüğüdür. Hafif veya abartılı makyaj farketmeksizin yapılan tüm makyajların cilt ile sıkı bir uyum yakalaması için cilt ton ve alt tonları oldukça büyük önem taşır. Bu sebeple de birçok kadın kendi cilt ton ve alt tonunu öğrenmiş ve günlük hayatında renklerin kullanımını da buna göre yapmaktadır.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki gerçekten tıpkı makyajda olduğu gibi kıyafetlerde de cilt tonunuza uygun renkleri tercih etmeniz çok daha güzel görünmenizi sağlıyor. Peki ya mayo ve bikinilerin de cilt ton ve alt tonunuza göre seçilmesi gerektiğini, üstelik bunun kıyafetlerin renkler ile olan durumundan biraz daha farklı olduğunu, bu yüzden de ayrı bir araştırma ile ortaya konulduğunu söyleseydik ne tepki verirdiniz?

MAYO VE BİKİNİLERİN RENKLER İLE UYUMU

Günlük hayat içerisinde tercih edilen kıyafetlerin kendi cilt tonunuza göre üzerinizde nasıl duracağını veya size nasıl etki ettiğini görmek, güzel ışık alan bir odada aynaya bakarak rahatlıkla anlaşılabilir. Oysa bu durum bikini ve mayolar söz konusu olduğunda bu kadar kolaylıkla anlaşılamaz. Mayo ve bikinilerin cilt tonları ile uyumu konusunda kıyafetlerden ayrı bir başlık altında tutulma sebebi de işte tam bu noktada ortaya çıkar. Bu fark mayo ve bikinilerde cildinizin güneş ışınımına olan reaksiyonunu dikkate almak durumunda olmanızdan kaynaklanır.

MAYO VE BİKİNİLERDE KENDİ RENGİNİZİ BULUN

Mayo ve bikinilerde size en çok yakışan rengi bulmak çok da kolay değildir. Hatta bazen birkaç deneme yanılma ile hem zaman hem de fazladan para harcamak durumunda bile kalabilirsiniz. Ancak yine de işinizi kolaylaştıracak bir tablonun elinizin altında bulunması önemlidir.

Öncelikli olarak ten rengini 4 gruba ayırıyoruz:

  • Beyaz ten
  • Açık ten
  • Parlak ve altın sarısı ten
  • Koyu ten

Bu blogda ilk iki ten grubundan bahsedeceğiz; parlak, altın sarısı ten ve koyu ten.

Parlak ve Altın Sarısı Ten

Bu ten rengi grubu oldukça geniş bir cilt tonu yelpazesine sahiptir. Cilt parlak ve altın sarısı arası iken kişilerin doğal saç rengi açık kumral veya esmer olabilir. Güneşlenme macerası başlangıcında ciltte bir kızarıklık oluşabilir ancak sonuç olarak bronzlaşılır ve tatilin sonunda bu kişilerin cildi altın-bronz rengini alır.

Tatil başlangıcında cilt henüz bronzlaşmamışken, açık ten için uygun olan koyu renkler kullanılmalıdır. Ancak cilt bronzlaştıktan sonra hayal gücü de kullanarak kreatif olmak gerekebilir. Hem soğuk hem de sıcak renklerde, nude, neon düz renklerle ve desenlerle harika bir görüntüye kavuşulabilir. Kesinlikle her şeyi giyilebilir, canlı renkler ve hatta beyaz bile kullanılabilir. Bu renkler parlak ve altın sarısı tene sahip kişilerin bronzlaşmış cildini ön plana çıkartacaktır. Unutulmaması gereken nokta ise bronzlaşılmış olunsa bile uygun bir güneş kremi kullanılması ihmal edilmemeli ve çok önemlidir.

(Başlangıçta cildi solgun gösterebilecek nude veya sarı gibi renklerden kaçınılmalıdır.)

Güneşi seven ve kolayca bronzlaşan parlak ve altın tenler için mayo ve bikinide tercih edilebilecek renkler: Tatilin başlangıcındaki ilk birkaç gün için kontrast oluşturan bikini ve mayolar tercih edilebilir. Güneşte biraz kaldıktan sonra ise her renk tercih edilebilir.

Koyu Ten

Mat veya koyu bir renge sahip ciltlerin bu ren grubu içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Bu cilt tipine sahip olan kadınlar kahverengi, koyu kahverengi veya siyah saçlara sahiptirler. Güneşte çok kolay bronzlaşılır ve ten rengi koyu veya çok koyu bir renktedir. Güneş yanığı riski ise bu cilt tipinde bulunmamaktadır.

Tıpkı diğer ten renklerinde olduğu gibi bu ten rengini de ön plana çıkaracak renkler bulunur. Örneğin beyaz veya sarı renk, koyu renkli bir ciltte harika görünecektir. Bu ten rengine sahip olan kadınlar kontrastla oynayabilir ve parlak renkler seçebilir, böylece doğal bronz rengi daha da görünürlük kazanabilir. Kırmızı, turuncu veya mavi gibi yoğun renkler de yine tercih edilebilecek renkler arasında bulunur. Üstelik çoğu ten rengi grubu için tehlike arz eden fosforlu renkler ve renkli desenler de koyu tenli kadınların tercih edebileceği seçenekler arasındadır. Kısacası oldukça şanslı olan koyu tenliler için hiçbir renk sınırlaması bulunmamaktadır ve kesinlikle diledikleri her şeyi giyebilirler.

(Unutulmaması gereken nokta bronzlaşılmış olunsa bile koyu teni uygun bir güneş kremiyle korumak gerekir.)

Güneşi seven ve kolayca bronzlaşan koyu tenler için mayo ve bikinide tercih edilebilecek renkler: Tatillerin başlangıcından itibaren istenilen her renk kullanılabilir. Koyu tene sahip kadınlar, esmer olurlar ve çok kolay bir şekilde bronzlaşır bu sebeple de bu durum avantaja çevrilebilir. Beyaz, sarı ve altın rengi mayolar ile parlak ve göz alıcı desenlerin özellikle koyu tenliler için üretildiğini de söylemeyi unutmayalım.

×