Neredeyse her insanın ‘’En sevdiğiniz mevsim nedir?’’ sorusuna verdiği cevap yaz mevsimidir. Bunun en belirgin sebepleri arasında saydıkları ise iş hayatına ara vermeleri, kendilerine ayırdıkları vaktin daha fazla olmaya başlaması, uzayan günler, dışarıdaki sosyal hayatın aktifleşmesi gibi bilindik neşe verici ve rahatlatıcı değişimlerdir. Fakat yaz mevsiminin de her güzel şeyde kusur bulundurması gibi kendi bünyesi içerisinde barındırdığı birkaç rahatsız edici yanı vardır. Tıpkı ısınan havaların beraberinde getirdiği bunaltıcılık gibi. İşte tam da bu noktada hepimizin aklına, düşünmesi bile ferahlatan o fikir gelir. Deniz ve tatil. Neredeyse ayrılmaz ilan edilen bu ikilinin ise aklımıza getirdiği ilk şey bikini ve mayolardır. Püf noktalarına dikkat edildiği zaman ise moda aşıklarını tıpkı bir deniz kızına dönüştüren bikini ve mayolar için artık hazırlanma vakti sizce de gelmedi mi? Gelin hep beraber sahil modasını elinizde tutmanızı sağlayacak bikini ve mayo tüyolarına beraber göz atalım ve mavi tatile en uygun bikini ve mayoları edinmemizi sağlayacak bilgileri zihnimize iyice kazıyalım.

MAVİ TATİL NE DEMEK?

Çoğu zaman gerek televizyonlarda gerekse arkadaş ortamlarında tatil planlarından bahsedilirken duyduğumuz bu mavi tatil aslında tahmin edeceğiniz üzere deniz tatilinden başka bir şey değildir. Deniz tatilleri sahil, plaj tatillerinden biraz daha farklı olabilmekle beraber tabii ki sahilde ve plajda yapılan tatiller de bu kapsamın içerisinde bulunmaktadır. Ancak çeşitliliği hakkında kısaca bahsetmek gerekirse denizin maviliğini görüp bikini ve mayolarınızın keyfini tadabildiğiniz çoğu tatil yani: aylık gemi tatilleri, günlük tekne turları, sahili ve plajı bulunan otel, pansiyon ve apartlar, denizi olan yazlıklar, günübirlik gidilen koylar ve sahilde yapılan kamplar mavi tatil anlamına gelmektedir. Daha önce tatmadıysanız şiddetle tavsiye edeceğimiz mavi tatillere çıkarken ise aklınızdan çıkartmamanız gereken ufak bir nokta bulunmaktadır. Bu tatillerde moda bikini ve mayodan sorulmaktadır. Yani mavi tatillerde üzerinize aldığınız herhangi bir kıyafetten ziyade giydiğiniz en basit bikini ve mayo dikkat çeken esas parçalarınız olacaktır. İşte tam da bu noktada mavi tatil düşünen herkes için mavi tatillerin moda rüzgarını elinizde tutmanızı sağlayan bikini ve mayoların püf noktalarını içeren bilgileri sizler için bu yazımızda derledik.

BİKİNİ VE MAYOLARINIZLA SAHİL MODASINI SALLAYIN!

Sahiller, plajlar, tekne turları ve yüzmek için gidilen koylar kıyafet çeşitliliğinin en az olduğu mekanlar olmasına rağmen neredeyse podyumu andıran bir zarafet yarışının sergilendiği yerlerin başında gelirler. Bunun sebebi ise kadınların kendilerine verdiği değer ve özsaygının getirdiği kusursuz olma isteğidir. Her ne kadar yüzmek için gidiliyor olsa da yine de bütün gözlerin takdir edici bakışlarla üzerinde toplanmasından gurur duyan moda aşığı kadınlar için aslında sahil modasının da dikkat edilmesi gereken noktaları bulunduğunu söylememiz gerekmektedir. Nasıl ki her kıyafetin demode olmamak adına kendine özgü bulundurduğu katı kuralları varsa sahil modasında da giydiğiniz bikini ve mayolara göre dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Ayrı ayrı kendine has kuralları bulunan bu bikini ve mayo ürünlerinin tabii ki spesifik birkaç genel kuralı da bulunmaktadır. Bunları şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Alacağınız bikini ve mayo ürünlerinin kumaşının su geçirmez veya suyla temasında ağırlaşmayan bir yapıda olması gerekmektedir.

Maalesef modada farklılık yaratmak adına pamuklu örgü iplerinden üretilen yün bikini ve mayolar bu kuralı ihlal etmekle beraber sahil modasına işlev olarak da uymadığından dolayı tavsiye ettiğimiz ürünler değildir. Eğer bu yün kıyafetler denize girmeyip sadece sahilde oturup güneşlenmek, teknede denizi izlemek veya gemi içerisinde bunalmamak adına giyilecekse sahil modası içerisine alınabilecek olup bunun haricinde tavsiye etmeyeceğimiz kıyafetlerdir.

 

  • Bikini ve mayolarda kumaşın çift kat olması gerekmektedir.

Aksi takdirde suyla temasında dayanıklılığını kaybeden ve saklamak istediğiniz bütün hatlarınızı gözler önüne seren bir kıyafet tercihinde bulunmuş olursunuz.

 

  • Tüm kıyafet alışverişlerinde olduğu gibi bikini ve mayo alışverişlerinde de bedeninizi tanımalı ve buna uygun bikini ve mayolar tercih etmelisiniz.

Bizler Beach&Beyond ailesi olarak her ne kadar kadınların dışardan gelen baskılara ve klasikleşmiş emrivakilere kulaklarını tıkayıp kendi özgürlüklerini diledikleri gibi yaşamasından yana olsak da burada bahsettiğimiz bedeninizi tanıma kavramı sağlığınızı kapsamaktadır. Örneğin ip askılı bikini üstü ve mayoları giydiği zaman kişinin omuzlarında yara ve acı hissine sebep oluyorsa bunlar yerine kalın askılı bikini üstü ve mayoları tercih etmesi gerekmektedir.

BİKİNİ VE MAYOLARINIZI HAREKETLENDİRİN

Bikini ve mayolar denize girilmediği zamanlarda da yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı sebeplerle giyinilebiliyor. Bu bazen güneşlenmek bazen de bunaltan havalardan kaçış yolu olabiliyor. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken şey opsiyonel kullanımlarda bikini ve mayolarınızı sahil modasına uydurmak için hareketlendirmeniz gerektiğidir. Yani çeşitli renklerde ve modellerde sahile uygun, hafif ve sayısı az olacak şekilde takılan takılar, bikini ve mayolarınızın üzerine giyeceğiniz kimono ve pareolar, ayağınıza giyeceğiniz deniz terliğinden daha şık olan sandaletler veya ağır terlikler kıyafetlerinizi canlandırmak ve hareketlendirmek için yapabileceğiniz şeylerden bazılarıdır.

Bikinilerin sade kullanımında tarzınızı ortaya koymanızı sağlayan karıştırma hareketleri sahil modasında dikkatleri üzerinize toplamak için yapabileceğiniz şeylerden biridir. Örneğin bikini üstü ve altını ton sür ton olacak şekilde veya taban tabana zıt renklerle karıştırarak ışıltınızı etrafa saçabilirsiniz.

Mayoların tek parça olmasından kaynaklı bikini kadar tasarım imkanı sunmamasına ise mayo severler olarak üzülmemenizi öneriyoruz. Çünkü mayolarda bu sorun mayo tasarımını klasikten uzaklaşarak şeçmeniz gibi basit bir hareketle çözülecektir. İşte bütün bu tüyolara uyduğunuz zaman tıpkı bir deniz kızı kadar dikkat çekici ve hayran bırakacak bir görüntü sergileyeceğinizden hiç şüphemiz bulunmamaktadır.

×