Plaj giyim denilince belki de çoğu kişinin aklına sadece mayo ve bikini gelir. Ancak aslında plaj giyim bunlardan ibaret değildir. Hatta tam aksine plaj giyim bunlardan tamamen farklı bir kategoridir. Öyle ki mayo ve bikini üzerine veya üzerinize taktığınız taktılar bu kategorinin temel taşlarını oluşturur. Peki plaj giyim içerisinde bulunan ürünler nelerdir?

PLAJ GİYİM ÜRÜNLERİ

Plaj giyim ürünleri yabancı olduğunuz veya ilk defa duyacağınız kategoriler değildir elbette. Tıpkı çocuk giyim, kadın giyim veya erkek giyim şeklinde ayrılan kategorilerin içerisinde bulunan kıyafetler nasıl ki aslında sadece kalıp olarak değiştiği için sınıflandırılıyorsa plaj giyim de esasında bundan ibarettir. Ancak bazı kıyafetler plaj giyim için sıklıkla üretilirken bazıları ise plaj giyime uygun bulunmadığından dolayı nadiren üretimi yapılır. İşte bu sık üretilen plaj giyim ürünleri arasında bulunanlar şu şekildedir:

  • Gömlek
  • Şort
  • Pareo
  • Bandana

PLAJ GİYİM ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ

Çoğu kişi bu kategoriyi ilk duyduğunda fazlasıyla garipser veya gereksiz bulur. Ancak aslında plaj giyim ürünleri oldukça önemli ve sağlık açısından da büyük bir koruma sağlayan ürünlerdir. Tabii ki moda ve iyi bir görünüm için plaj giyim ürünleri büyük oranda tercih edilebilmektedir. Ancak plaj giyim ürünlerinin tek faydası iyi bir görünüm sağlaması veya modayı yakalamanıza olanak tanıması değildir.

Sudan çıkıldığı zaman bedeni kaplayacak olan herhangi bir plaj giyim ürününün öncelikli görevi esen rüzgarın vücudunuz üzerinde bulunan su ile beraber bedeninizi daha çok etkilemesinin önüne geçmektir. Genellikle yaz aylarında tercih edilen deniz sezonu sağlığınızı en çok tehdit eden unsurlardan birisidir. Çünkü sıcak hava ve tepedeki güneşe aldanmak üşütmenize veya soğuk algınlıkları yaşamanıza sebep olabilir. Bu açıdan hem sıcak havada giyildiğinde terletmeyecek hem de sudan çıktığınızda bedeninizi koruyacak olan plaj giyim ürünleri kumaş bakımından özenle seçilir ve üretimi çok dikkatli yapılır.

Başka bir açıdan bakıldığı zaman ise çoğu kadın suyun içerisinden çıktıktan sonra bedeninin bu kadar açıkta olmasından hoşlanmayabilir. Bu yüzden de genellikle tamamen kapalı olmayacak ancak bedenini de bir açıdan örtebilecek kıyafetlere ihtiyaç duyar. İşte böyle durumlarda ince fakat örtücü yapısı ile plaj giyim ürünleri yardımınıza koşacaktır.

Sudan çıkıldığı zaman tıpkı duştan çıkıldığı zamanlarda da olduğu gibi bedenimiz nemi hemen hapsedemez. Bu yüzden herhangi bir şey giyip çıkartmak tamamen eziyete dönüşebilir. Oysa plaj giyim ürünleri bu gibi durumlarda da imdadınıza yetişen ürünlerdir. Diğer günlük kıyafetlerden farklı olan kumaşı ile kolaylıkla giyilip çıkartılabilen plaj giyim ürünleri keyfinizin kaçmasını engeller ve tüm gün rahat etmenizi sağlar.

TREND PLAJ GİYİM ÜRÜNLERİ

Aslında plaj giyim ürünleri diğer kıyafetler gibi her sene değişen bir trende sahip değildir. Bunun başlıca sebebi birkaç parçadan ibaret olan bu kategorinin daha çok modeller arasında değişiklik göstermesidir. Ancak bu senenin en çok tercih edilen plaj giyim ürünleri arasında Bahama kıyafetlerin yer aldığını söyleyebiliriz.

Bahama, Karayipler'de yer alan ve coğrafi açıdan Orta Amerika'ya dahil edilen Batı Hint Adaları'nın kuzeydoğu sınırını oluşturan bir takımada ülkesidir. Bilindiği üzere Karayipler denizi ve plajlarıyla ünlü olan bir yerdir. Bu sebeple halk tarafından ‘’efil efil’’ olarak nitelendirilen plaj kıyafetlerinin aslında bir diğer adı da bahamadır.

Bahama Gömlekler

Bahama gömlekler son birkaç sezondur plajlarda en sık görmeye başladığımız kıyafetlerin başında gelir. Bunun sebebi gerçekten rahat ve geniş kalıplarda olan bu kıyafetlerin plaj giyime oldukça uygun olmasıdır. Sizler de bu yaz sezonunda bahama gömlekleriniz ile plajlarda denizin ve tatilin keyfini doyasıya çıkartabilirsiniz.

Bahama Şortlar

Bahama şortlar da tıpkı bahama gömlekler gibi oldukça sevilen ve sık tercih edilen kıyafetlerdendir. Ancak bahama gömleklerden farklı olarak bahama şortların plaj giyim kategorisi içerisindeki trendelere girmesi çok daha eskiye dayanmaktadır. Bunun sebebi mayo ve bikini gibi kıyafetlerin iç çamaşırına benzer bir görüntüde üretilmesi sonucunda kadınların bu görüntüyü bir nebze kırmak istemesinden kaynaklanır.

Pareolar

Pareolar belki de plaj giyim kategorisinin en temel ürünleridir. Büyük bir kumaş parçasından oluşan pareoların bu kadar çok sevilmesinin nedeni ise kişinin özgün bağlama stilleriyle farklı tarzlar ve hatta farklı kıyafet görüntüleri yaratabilmesine olanak tanımasındandır.

Bandanalar

Bandanalar son birkaç senedir günlük hayatta sıklıkla kullanılmaya başlandıktan sonra plaj giyimde de fazlasıyla tercih edilmeye başlandı. Islak saçlarınızın yüzünüze düşmesini engelleyebilmesi ve rahatsız edici su damlacıklarını sizden uzaklaştırması bandanaların neden bu kadar çok sevildiğini de gayet iyi açıklamaktadır.

×