Çoğu moda blogu modaya dair birçok konuda yazılar yazar ve önemli fikirler verir. Ancak bunlar geneli standartlara uygun bedenler için yazılır. Oysa kadınların neredeyse hiçbiri tamamen aynı fizik yapısına sahip değillerdir. Bu nedenle moda bloglarındaki değerli bilgileri kendilerine uyumlayarak ortaya bir şeyler çıkartmaya çalışırlar. Bazı durumlarda ise verilen bilgiler hiçbir şekilde kullanılamaz ve maalesef bir hüsran yaratır. İşte bunun en güzel örneklerinden birisine büyük göğüslü kadınları verebiliriz.

Modanın belki de üzerine en çok düşmesi gereken fizik yapılarından birisi büyük göğüsler olmalıyken günümüzde hızlı ve seri üretime ayak uydurmak isteyen birçok marka bu durumu göz ardı etmek durumunda kalabiliyor. Halbuki gerek üst beden kıyafetlerinin tamamı ve gerek tek parça kıyafetlerde, kıyafetlerin beden üzerine tam olarak oturabilmesi için kalıplarda en çok dikkat edilen şey göğüs bölgeleridir. Bikini ve mayolarda işte tam bu noktada göğüs kalıplarının en ön plana çıktığı kıyafetlerdendir. Peki, büyük göğüslü kadınlar hangi tip bikini ve mayo modellerini tercih etmeliler?

BİKİNİ VE MAYO MODELLERİNİN GÖĞÜS KALIPLARI

Bikini ve mayo modellerinin büyük önem taşıyan en çarpıcı iki detayı iç bacak kesimi ve göğüs kalıplarıdır. Bu iki detay bir bikini veya mayonun giyilebilirliğini belirleyen en önemli unsurlardır. (Bu yazımızda göğüs kalıplarından bahsedeceğimiz için iç bacak kesimlerini bir sonraki yazımız için şu anlık rafa kaldırıyoruz.) çoğu bikini ve mayonun göğüs kalıpları ise elbette ki standart ve elde bulunan kalıplara göre çıkartılır. Bu da büyük göğüslü birçok kadının bikini ve mayo seçimlerinden onlarca denemeden sonra ancak istediğine yakın bir görüntüye ulaşmasına sebep olur. Bu durumun değiştirilmesi elbette çok zor olsa da sizler için bu zorlukları nispeten azaltan başka bir çözümün olduğundan bahsedebiliriz. Bu çözüm elbette ki büyük göğüslere uygun bikini ve mayo modelleridir.

İşin belki de en çarpıcı yanı olan bu püf nokta büyük göğüslü kadınların yaşam kalitesini yükseltirken onları alışveriş yapmaktan uzaklaştıran ve nefret ettiren büyük bir sorunun da minimuma indirilmesine yardımcı olur. Peki büyük göğüslere uygun olan bikini ve mayo modellerinin özellikleri nelerdir? Gelin bunlara beraber bakalım.

  • Mayo ve bikinilerin elastik yapısı çoğu zaman avantaj sağlamaktadır. Ancak büyük göğüslü kadınların toparlayıcı ve sıkı bir kumaştan yapılmış bikini üstlerini veya mayoları tercih etmesi büyük bir önem taşır. Böylelikle mayo ve bikini giyildiği zaman göğüsler sabit durur ve kenarlardan taşma ihtimali azalır.

 

  • Özellikle son dönemlerde birçok bikini ve mayo modelinde kullanılan drapeler büyük göğüslü kadınların asla kullanmaması gereken modellerdir. Göğüs cuplarında bulunan drapeler göğüslerin üst kısımdan taşmasına ve rahatsız edici bir hissiyatın meydana gelmesine yol açar. Bunun yerine düz modeller tercih edilerek rahatlık arttırılabilir.

 

  • Büyük göğüslerin en önemli ve bariz sorununun ağırlık olmasını hepimiz biliyoruz. Durum böyleyken büyük göğüslü kadınların ince askılı bikini ve mayolardan uzak durmaları yapabilecekleri en doğru şeylerden birisi olacaktır. Göğüsleri taşıyamayan bir askı omuzlarda kalıcı deformasyona sebep olabildiği gibi aynı zamanda görüntü olarak da hiç olmamasıyla aynı durumu oluşturur. Bunun yerine kalın askıları bulunan bikini ve mayo modelleri tercih edilerek hem omuzlarında oluşacak deformasyonların önüne geçilip hem de rahatlık üst düzeye çıkartılabilir.

 

  • Dekolteli bikini ve mayo modellerini sevmeyen kadın yoktur. Ancak büyük göğüslü kadınlar zaten hangi modeli tercih ederse etsinler bir noktada istemeden de olsa dekolteli bir görünüm elde ediyorlar. Bu sebeple özellikle ‘’dekolteli’’ bir model arayışına kesinlikle girilmemesi gerekiyor. Aksine mümkün mertebe göğüsleri kapatacak modelleri tercih etmek mevcut durumda en doğru seçim olacaktır.

 

  • Ve son olarak bikiniler yerine mayoları tercih etmek belki de büyük göğüslü kadınların çok daha rahat bir yüzme deneyimi yaşamasını sağlayabilir. Kayan, yerinden oynayan ve sürekli olarak kontrol edilerek düzeltilmesi gereken memeler yerine ilk giydiğiniz andaki gibi sabit duran memeler gününüzün büyük bir kısmının size kalmasını sağlayacaktır.

BEACH & BEYOND’UN BÜYÜK GÖĞÜSLÜ KADINLARA UYGUN BİKİNİ VE MAYO MODELLERİ

Beach&Beyond markası titizlikle çalışarak tasarladığı tüm bikini ve mayo modellerini birçok detayı göz önünde bulundurarak ortaya çıkartmıştır. Bu detaylardan birisi de elbette ki büyük göğüslü kadınlara uygun tasarımlardır.

Cindy Bikini Üstü

Kalın askıları ve memeyi tam olarak kavrayan kalıbı ile büyük göğüslü kadınların içerisinde en rahat edeceği bikini üstü modellerinden birisi olan cindy bikini üstü, sadece konfor sağlamakla kalmaz aynı zamanda trendlere uygun dekoltesi ile içerisinde kendinizi şık hissetmenizi de sağlar.

Gigi Bikini Üstü

Büyük göğüslü kadınlara en uygun bikini modeli olan gigi bikini üstü, göğüs bölgesini çepeçevre sararak memenin hareketlerini kısıtlar ve taşmaların önüne geçer. Zamansız tasarımı ile dolaplarınızda ömürlük yer edinecek olan gigi bikini üstü, büyük göğüslü kadınların vazgeçemeyeceği bir modeldir.

Miami Mayo

V yakası ve derin sırt dekoltesi ile şıklığın en üst mertebesinde yer alan miami mayo modeli kalın askıları ile büyük göğüslü kadınların en büyük sıkıntısı olan omuz deformasyonlarının önüne geçer. Geniş göğüs bölgesi ve toparlayıcı kumaşı ile hayal gibi bir konforu yaşamanız artık olanaksız değil.

×