Her sabah yüzünüzü masmavi sulara atlayarak yıkama fikri nasıl sizce? Ya da hazır kahvaltı sofrasına oturmak ya da her günü farklı bir koyda batırıp, yıldızları seyrederek uyumak... Bu yaz tatilinizi bir teknede yaparak tüm bunlara ve çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. İşte tekne tatilleri ile yapabileceğiniz en değerli birikimler:

  1. Stresten Arınarak Doğanın Tadını Çıkarın

Bazen gittiğiniz tatil ortamı size hiç de öncesinde hayal ettiğiniz ortamı sağlamaz, tıpkı şehir yaşamı gibi stres dolu olabilir. Kısıtlı zaman içinde görülecek yerleri bir bir sıkıştırmaya çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Oysa siz acele etmeye, stres yaşamaya değil tatile çıktınız! Tekneler oteller gibi geniş hacimli değillerdir ancak tamamen size özeldir ve seçtiğiniz tekneye göre asla oteli aratmayacak konforu size sunabilir. Ayrıca yer değiştirirken zaman ve enerji de harcamamış olursunuz. Tekne tatiliniz sırasında denizin, güneşin, doğanın ve dinlenmenin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Bunun sonucu size elbette dinlenmiş bir beden ve zihin olarak dönecektir.

  1. Yeni Yerler Keşfedin

Her şey dahil konseptte bir otel tatiline çıktığınız zaman günleriniz çoğunlukla otel ve çevresinde geçecektir. Oysa rotasını iyi çizdiğiniz bir tekne tatilinde birbirinden farklı birçok koyu, beldeyi, adayı keşfetme imkanına sahip olursunuz. Örneğin tekne tatilinizin Fethiye’den başladığını düşünelim, Fethiye’nin birbirinden güzel koylarını tecrübe ettikten sonra Göcek’e ordan da Dalyan’a doğru harika bir mavi tur çizmeye başlayabilirsiniz.

  1. Daha Çok Hareket Edin

Tekne tatilini düşündüğünüzde yalnızca bir teknenin içinde dar bir alanda kaldığınızı ve hareket alanınızın darlığından kısıtlı hareket edeceğinizi düşünebilirsiniz ancak bizden söylemesi, aslında durum tam tersi. Şezlongda uzanarak geçireceğiniz bir tatile göre yeni koylara gittikçe bol bol yüzecek hatta dalış yapabileceksiniz. Dahası bir yelkenli tekne kiralarsanız yelken sporunu da deneyimlemiş olacaksınız.

  1. Dengeli Beslenin

Çok yıldızlı otellerin açık büfeleri ve özel seçkileri sizi fazlasıyla cezbedebilir. Ancak bir tekne seyahatine çıktığınızda menünüzü de kendiniz belirlersiniz. Yemeklerinizi istediğiniz şekilde hazırlatıp, bunun keyfini çıkarabilirsiniz. Yerel ürünlerin tadını çıkartmak ve seviyorsanız bol bol deniz ürünü tüketmek de cabası!

  1. Orman, Deniz ve Bol Oksijen ile Harmanlanın

İşte size harika bir üçlü! Tekne tatili size doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sağlar. Bu nedenle rotanızdaki neredeyse tüm koylarda mavi ve yeşilin birçok tonunu görebilir, doğanın sizi sakinleştirmesine, arındırmasına izin verebilirsiniz.

  1. D Vitamini Stoklarınızı Fulleyin

İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları nedeniyle neredeyse bir buçuk yıldır hemen hepimizin evlerimizde olduğunu göz önüne alırsak aslında d vitaminine ne kadar çok ihtiyacımız olduğu anlayabiliriz. Bağışıklık sistemimiz için en önemli etkenlerden birisi olan D vitaminini besinler ve takviye gıdalar ile alabilsek de en önemli kaynağı güneştir. Tekne tatili sırasında zamanınızın çoğunu güneşte geçireceğiniz için bolca d vitamini depolamış olursunuz.

  1. Deniz Suyunun Arındırıcı Gücünden Faydalanın

Baştan anlaşalım, deniz suyu bedeninize de ruhunuza da çok iyi gelir. Tuzlu su cildinizi güzelleştirecek, uykunuzu düzenleyecek ve bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. Mavi tatiliniz boyunca sıklıkla yüzerek deniz suyunun şifasını alacaksınız.

  1. Bütçenizi Siz Belirleyin

Tekne tatilinin bir diğer güzel yanı da yapacağınız çoğu harcama önceden bellidir. Hatta arada karaya çıkmak istemezseniz başka hiçbir ücret ödemeden tam belirlediğiniz bütçe ile tatilinizi noktalamış olursunuz. Tekne tatilinizle ilgili kiralama, yakıt, mürettebat hatta yurt dışına çıkış yapacaksanız bununla ilgili işlemler ve ücretlendirmeler gibi tüm detaylar tatil öncesinde konuşulmuş olur. Ödemenizi yaptıktan sonra da keyifli tatiliniz başlar.

  1. En İzole Tatil İmkanının Tadını Çıkarın

Covid-19 salgını ve etkilerini düşündüğümüzde bu virüsün mekan, zaman ve coğrafya ayırmadığına hep birlikte şahit oluyoruz. Restoran, otel ya da diğer sosyal işletmelerin tümü gerekli kurallara harfiyen uysalar da yoğun misafir trafiği nedeniyle tam koruma sağlanmasında güçlük çekilebilir. Bu nedenle tekne tatili diğer tüm tatil opsiyonlarına göre çok daha güvenlidir. Teknede güvendiğiniz kişilerle birlikte bir tatil planlamak size kendinizi daha güvende hissettirecek böylelikle tatilinizin tadını tam anlamıyla alabileceksiniz.

Tekne tatilinin tüm bu güzelliklerini doyasıya çıkartırken sizlere eşlik etmek de Beach&Beyond olarak bizlerin esas görevidir. Tüm tatiliniz boyunca rahat bikini ve mayolar içerisinde olmak siz tatile çıkan kadınların en büyük hakkıdır. Üstelik bu durum yalnızca bir hakla da sınırlı kalmayıp tatil süreniz uzadıkça esasında zorunlu da bir duruma dönüşür. Bunun en temel sebebi, her ne kadar huzurlu, eğlenceli ve mutlu bir ortamda olsak da nasıl ki normal zamanlarda da kıyafetlerimizi beğenmediğimiz veya içerisinde rahat hissetmediğimiz kıyafetler giydiğimiz zaman günümüz bizim için keyiften ziyade bir yüke dönüşüyorsa aynı sebeptendir. Bu sebeple en güzel mavi tatilinizde de sizlerle birlikte olmak için en güzel tasarımlarımızı oluşturmaya devam edeceğiz. Tatile çıkmadan önce dilediğiniz mayo ve bikini modellerini yanınıza almak için Beach&Beyond’u ziyaret etmeyi unutmayın!

×