Yaz mevsimi geldiğinde yapılabilecek aktivitelerin sayısı bir anda artar. Bu da en nihayetinde birden fazla şeyle uğraşmak isteyen herkes için sevindiricidir. Elbette ki yapılabilecek etkinliklerin sayısı artsa da bir gün içerisinde yapılabilecek etkinlik sayısı sınırlıdır. Bu yüzden de çoğu kişi yaz aylarını planlarken belli başlı etkinliklere ağırlık vererek bu etkinlikleri daha düzenli yapmaya çalışır. Daha düzenli yapılmaya çalışılan etkinlikler için gerekli olan ekipmanlar ve malzemeler edinilerek yaz boyunca keyifli vakit geçirilebilecek bir uğraş da kendiliğinden edinilmiş olur. İşte yaz boyunca keyifli vakit geçirilebilecek ve dilenildiği takdirde düzenli olarak dilenildiği takdirde ise belirli aralıklar ile yapılabilecek etkinliklerden biri de yüzmedir.

Yüzme hem bir spor hem de serinleme fırsatıdır. Bu sebeple yazın plajlarda farklı amaçlarla gelmiş olan çok sayıda insan görürüz. Hatta ne yüzme ne de serinleme amacı olmadan yalnızca plajda yapılabilecek etkinliklerde keyifli vakit geçirmek isteyen insanlarda yazın plajlarda yerini alır.

Yazın gelmesi ile birlikte plajda keyifli vakit geçirmek için hazırlıklara başlayan birçok kişinin önceliği ihtiyaç duyulabilecek her şeyin yer alabileceği geniş ve kaliteli bir plaj çantası edinmektir. Hemen ardından ise plaj çantasında bulundurulması gereken eşyaların bir listesi.. Bu zannedildiğinden çok daha önemli bir detaydır çünkü plaj çantasında bulundurulması gereken bazı temel parçalar, kişinin gününü daha konforlu ve eğlenceli hale getirebilir. Eğer siz de bu yaz plajlarda yerini alacak olan kişiler arasında bulunuyorsanız işte plaj çantanızda olması gereken 10 temel parça.

Güneş Kremi

Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildinizi korumak için SPF içeren bir güneş kremi mutlaka plaj çantanızda bulunmalıdır. Denize girin veya girmeyin ancak güneş kremi yaz boyunca özellikle de plajlarda sıklıkla bulunan biriyseniz her zaman yanınızda bulunması gereken en önemli şeylerden biridir. Hem vücut hem de yüz için uygun olan bir güneş kremi seçmek bu noktada çok önemlidir. Çünkü özellikle plaj gibi tamamen açık olan alanlarda güneşe yalnızca yüz değil vücudun açıkta bulunan tüm yerleri maruz kalır. Üstelik güneş ışınlarının direkt temas ettiği plajlarda güneş, sıradan bir günden çok daha yakıcı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle hem sağlığınız hem de dış görünüşünüz için güneş kreminizi sürmeyi ve yanınızda taşımayı ihmal etmeyin.

Şapka ve Güneş Gözlüğü

Başınızı güneşten koruyacak bir şapka ve gözlerinizi UV ışınlarından koruyacak güneş gözlükleri, plajlarda rahat etmenizi sağlayacak çok önemli aksesuarlardır. Bu aksesuarlara sadece moda ve tarz gözüyle değil de sağlığınız için önemli olan koruyucular olarak bakarsanız yanınızdan ayırmamaya daha kolay alışır ve plaj çantalarınıza koymayı daha z unutursunuz. Bu nedenle eğer unutkan bir yapınız varsa sağlığınız için ihmal etmemeniz gerekenler listesine şapka ve güneş gözlüklerini eklemeyi unutmayın.

Havlu

Plajda uzanırken veya yüzmenin ardından kurulanmak için her zaman bir havluya ihtiyacınız olur. Hafif ve hızlı kuruyan bir havlu tercih etmek ise bu noktada sizlere pratiklik sağlayacaktır. Bunların yanı sıra kumların teninize yapışmaması ve yanınızda bulunan eşyaların içerisine veya yüzeyine kum bulaşmaması için de plaja giderken yanınıza havlu almayı kesinlikle düşünmelisiniz. Eğer hızlıca kuruyan bir havlunuz yoksa plaj çantanıza bir yerine iki adet havlu koyarak gün içerisinde başınıza gelebilecek aksiliklere karşı da önleminizi alabilirsiniz.

Su Geçirmez Kılıf

Telefonunuzu, anahtarlarınızı ve diğer değerli eşyalarınızı korumak için yanınıza su geçirmez bir kılıf almak çok önemlidir. Böylece suya girmeden önce ve sudan çıktıktan sonra eşyalarınızı güvende tutabilirsiniz. Yalnızca sudan korumak için değil aynı zamanda kum partiküllerinin elektronik eşyalarınıza ve değerli eşyalarınıza zarar vermemesi için de su geçirmez kılıfları plajlarda kesinlikle yanınızda bulundurmalısınız.

Sıvı İçecekler ve Atıştırmalıklar

Plajlarda uzun saatler geçirmeyi seven biriyseniz, sıvı içecekler ve hafif atıştırmalıklarla enerjinizi saatler geçirseniz bile koruyabilirsiniz. Plaj sporları yapmayı seven biriyseniz su, meyve suyu veya spor içecekleri gibi serinletici içecekleri de plaj çantalarınıza atacağınız atıştırmalıklar ve sıvı içecekler arasında tercih edebilirsiniz.

Plaj Ayakkabısı veya Sandaletler

Sıcak kumlar ve sivri taşlar plajda yürümeyi zorlaştırabilen unsurlardır. Plaj ayakkabıları veya rahat sandaletlerle bu gibi unsurların sizi rahatsız etmesine izin vermeden plajlarda rahatça yürüyebilir ve ayaklarınızı olası tehlikelere karşı koruyabilirsiniz.

Mevsime Uygun Giysiler

Plajlar her ne kadar aklımızda aşırı güneşli ve aşırı sıcak yerler olarak gelse de bazen plajlarda sıcak hava ve güneşin yanı sıra ani hava değişiklikleri de olabilir. Bu gibi durumlarda hem hastalanmamak hem de konforunuzu kaybetmemek için üzerinize giymek amacıyla yanınızda veya plaj çantanızda hafif ve rahat kıyafetler bulundurmak önemlidir. Şort, tişört veya hafif bir elbise gibi seçenekler plajlar için oldukça ideal olmakla birlikte özellikle plaj giyim kıyafetlerinden kendinize uygun olanları edinerek plaj çantalarınızda her daim bulundurmak bu gibi anlarda en kurtarıcı kıyafetler olacaktır.

Plaj Oyunları

Plajlarda eğlenmek için raket, voleybol veya plaj futbolu gibi oyunların malzemelerini taşımak keyifli vakit geçirmenize en yardımcı olan şeylerdir. Böylelikle dilediğiniz zaman istediğiniz oyunu oynayabilirken aynı zamanda hem arkadaşlarınızla rekabet edebilir hem de egzersiz yapabilirsiniz.

Kitap ve Müzik Çalar

Plajlarda dinlenirken keyifli bir kitap okumak veya favori müziğinizi dinlemek çoğu plaj sevdalısı için en ideal zaman geçirme yöntemidir. Kitaplar veya müzikler başka zamanlarda da gün içerisinde hoş zaman geçirmenizi sağlayan unsurlar olduğu için plajlarda da bu görevlerini yerine getirmeye devam ederler. E-kitap okuyucuları veya suya dayanıklı müzik çalarlar bu aktiviteler için kesinlikle ideal olmakla birlikte dilerseniz klasik bir yöntem olan fiziki olarak yanınızda taşıyabileceğiniz kitaplar ve müzik dinlemek için de şahsi telefonunuzu kullanabilirsiniz elbette. Ancak söz konusu mekan plaj olduğunuzdan ve eşyalarınız her an ıslanma ve zarar görme tehlikesi altında bulunduğundan ne olur ne olmaz diyerek e-kitap okuyucu ve müzik çalar tercih etmeniz keyfinizin kaçmaması için en ideal seçenekler olarak karşınıza çıkacaktır.

 

×