Sahiller yaz aylarında hepimizin stres attığı ve neredeyse evimizden daha fazla bulunduğumuz ortamlardır. Bu bazen özel plajlar bazen de halk plajları olarak değişiklik gösterse de sonuç olarak sahillerde bulunduğumuz gerçeği değişmemektedir. Peki sahilde neler yapıyoruz? Kimi zaman bir spor dalı olan yüzme ile vakit geçirirken kimi zaman plaj voleybolu ile arkadaşlarımız ile kalabalık oyunlar oynuyoruz. Bazen kamp ateşi yakıp şarkılar eşliğinde sohbet ortamlarına dahil olup bazen de sadece denizin dalga sesleri ve kuşların cıvıltısı eşliğinde güneşliyoruz. Kısacası aklımıza tek seferde gelmeyecek sayıda etkinliğe ortam yaratan sahiller, hepimiz için özel ve önemli yerlerdir. Ancak elbette bunların yanında şikayetçi olduğumuz durumları da beraberinde getirir.

Plaj ve sahillerden şikayetçi olduğumuz konular parmak ile sayılacak kadar az olsa da sonuç olarak vardır ve bunlar hiç de göz ardı edilebilecek durumlar değillerdir. Şikayetçi olduğumuz konuların en başında;

  • Rüzgar esintisinin uçurduğu kumların eşyalarımızı kaplaması
  • Güneşin başımıza doğrudan temas etmesi

gelir. Peki bu sorunların üstesinden nasıl gelebiliriz? Tabii ki plaj çantaları ve şapkaları ile.

PLAJ ÇANTALARI

Plaj çantalarının tek işlevi yalnızca eşyalarımızı toparlaması değildir. Aynı zamanda plaj veya tatil gibi dış mekan etkinlikleri için özel olarak tasarlanmış çantalardır.

Dayanıklı ve Su Geçirmez Malzemeler

Tıpkı bikini, mayo, deniz şortları gibi plaj çantaları da su geçirmez ve dayanıklı malzemelerden üretilir. Su geçirmez olmasının nedeni her an ıslanabilir olmasıyken, dayanıklı malzemelerden üretilmiş olma sebebi ise bu çantaların diğer çantalardan farklı olarak çok fazla malzeme taşıyor olmasıdır. Bu sebeple oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla bu özel tasarımlar hesaplanır ve kusursuz bir dinlenme zamanı yaşamanız sağlanır.

Geniş İç Hacim

Plaj çantaları içerisine plajda lazım olabilecek her şeyin konulması gerekir. Bu nedenle de çantaların iç hacminin diğer çantalara göre fazlasıyla büyük olması gerekmektedir. Örneğin plaj havlusu tek başına oldukça büyük bir yer kaplayacağı için yalnızca havlu konularak bir çantanın dolması da insanlar için yarardan daha ziyade zarar ortaya çıkartacağından bu çantaların iç hacminin geniş olmasının gerekliliğini tahmin edebilirsiniz.

Hafiflik

İçerisine fazlasıyla eşya konulan plaj çantalarının hali hazırda boş halinin ağır olması bu çantaların kullanılabilirliğinin önüne geçeceğinden, plaj çantalarının hafif yapıda olması çok büyük önem arz etmektedir. Beach&Beyond bu konuda titizlikle çalışmış ve plaj çantaları arasından bulabileceğiniz belki de en hafif çantayı üretmiştir.

Şık Tasarım

Plaj çantalarının dayanıklı, su geçirmez, geniş iç hacimli ve hafif olmalarının yanı sıra aynı zamanda şık bir tasarıma sahip olması da kullanıcılar için önemlidir. Her ne kadar plajlara eğlenmeye veya güzel zaman geçirmeye gidiyor olsak da tarzımızdan ödün vermek istemiyor oluşumuzun da dikkate alınması hepimiz için çok değerlidir. Bu sebeple siz de eğer hem tarzınızı yansıtmak hem de ergonomik bir plaj çantası arayışı içerisindeyseniz Beach&Beyond plaj çantalarına göz atabilirsiniz.

PLAJ ŞAPKALARI

Plajlarda elimizin altında olmasını istediğimiz ve keyifli bir zaman geçirmenin yegane şartlarından biri olan plaj şapkaları da tıpkı plaj çantaları gibi diğer sıradan şapkalardan farklıdır ve özel bir tasarıma sahiptir. 

Geniş Kenarlı Tasarım

Plaj şapkaları diğer şapkalardan farklı olarak 365 derece geniş kenarlı tasarımlara sahiptir. Bunun nedeni, tepeden inen güneş ışınlarının yüzünüzü ve ensenizi yakmaması, mümkün olduğunca hassas bölgelerinizin güneş ışığından daha az etkilenmesini sağlamaktır.

Hafif ve Nefes Alabilir Malzeme

Sahilde yoğun sıcağın altında fazlasıyla terliyor olmamız sebebiyle plaj şapkalarının nefes alabilir malzemelerden üretilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde saç derisinde biriken ter ve saç derisinin uzun süre havasız kalması sebebiyle çeşitli alerjik reaksiyonlara ve egzamaya davetiye çıkartılmış olunur.

Plaj şapkalarının yalnızca nefes alabilir kumaşlardan üretilmesiyle kalınmayıp aynı zamanda hafif yapıda olması da çok önemlidir. Ağır bir şapkanın başınıza yük bindirmesi ile boyun düzleşmesi gibi omurga sorunlarını meydana getirmesi de kaçınılmaz olacaktır.

Su Geçirmez ve Hızlı Kuruyan Kumaş

Tıpkı plaj çantalarında olduğu gibi plaj şapkalarının da su geçirmez malzemelerden yapılmış olması gerekir. Su geçirmez olmasının nedeni sulak bir alanda vakit geçiriyor olmamız nedeniyle her an ıslanabilir olmasıdır. Ancak burada kastedilen suya batırılıp çıkartılması değil elbette yaşanabilecek kazalara karşı su geçirmez olmasıdır. Hızlı kuruması ise tam da az önce söylediğimiz gibi yıkanabilir olması sebebiyle su içerisinde kaldığı durumların ardından hızlıca kuruyabilmesini ifade eder. İşte bu sebeplerle oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla bu özel tasarımlar hesaplanır ve kusursuz bir dinlenme zamanı yaşamanız sağlanır.

Şık Tasarım

Elbette her kadının vazgeçilmezi olan moda ve stil trendlerine uygun olması da diğer tüm kategorilerde olduğu gibi plaj şapkalarında da çok önemlidir. Beach&Beyond tam da bu sebeple ürettiği tüm plaj ürünlerinde birbiriyle uyumlu olacak belirli desenleri tercih ederek siz değerli takipçilerimize kolay kombinlenebilir ürünler tasarlamaktadır. Siz de dilerseniz şimdi plaj şapkaları ve plaj çantalarına göz atmak için web sitemizi ziyaret ederek eksik plaj ürünlerinizi tamamlayabilirsiniz.

×